Ethische Monitoring

Innovice-IT heeft een Secure Operations Center (SOC) functie. Echter op een dusdanige wijze dat deze voor bedrijven en particulieren betaalbaar is.

Er zijn bij zowel particulieren als bedrijven grote vraagstukken over de integriteit van het netwerk. Hoe weet ik dat mijn netwerk niet misbruikt wordt voor verkeerde doelstellingen?

Vraagstukken bij particulieren zijn bijvoorbeeld; hoe weet ik of mijn kinderen veilig gebruik maken van het Internet? Hoe kan ik merken dat zij onderdruk staan van kwaadwillenden?

Voor scholen, gemeenten en anderen die het netwerk ter beschikking stellen van leerlingen, mensen die in de stad lopen en anderen die gebruik mogen maken van het netwerk is het onvoldoende om te vertrouwen op de algemene voorwaarden.

Vraagstellingen zijn vaak of het netwerk niet onbedoeld facilitair is aan kwaadwillenden zoals loverboys, maar ook criminelen die zich verbergen achter de publieke hotspots.

Bescherming van jeugd via ethische monitoring is ook goed mogelijk. Gemeentes kunnen meer doen met ethische monitoring ten einde misbruik van het publieke netwerk te voorkomen. En daarmee besparen op hoge kosten in latere zorg.

Monitoring op soorten verkeer

Wat is ethische monitoring? Wij monitoren de netwerk activiteiten ten eerste op meta-data niveau. Daaruit worden potentiële dreigingen gesignaleerd. Na overleg met de klant kan er dieper gekeken worden. Zodat middels analyse vroegtijdig ingrijpen mogelijk wordt.

Een voorbeeld voor gemeente, school of particulier is bijvoorbeeld: Een kind is kwetsbaar en er kunnen thuis, op school of bij een gemeente signalen zijn dat er iets mis is. Het kind is verder gesloten en de indruk is dat er wat speelt via de computer, telefoon etc. Vaak kan er weinig gedaan worden met later grote gevolgen van dien. Denk aan extra zorg (kosten), uitval van school of slachtoffer worden van kinder prostitutie. Doormiddel van een gerichte ethische monitoring kan dataverkeer geanalyseerd worden en wordt een beter beeld verkregen.